Asa D.A. – PLASA !

Pentru desfasurarea manifestarilor organizate, ieri, in Ploiesti, membrii Organizatiei PSD Prahova au avut ceasurile potrivite cu cele ale colegilor de partid de la Bucuresti. A picat numai bine si sedinta Consiliului Judetean Prahova organizata la pranz. Ca urmare, Constantin Nemes – reprezentantul grupului de consilieri judeteni ai PSD – a dat citire unei „Declaratii politice”. Printre altele, in document se spune: „Cetatenii ne cer sa actionam pentru a opri aventurismul si improvizatia din administratie; 500 de zile de minciuni, de anarhie institutionala, de certuri si instabilitate politica, de incompetenta in gestionarea crizelor”.
Dupa ce a urmarit transmisiunea in direct, de la televizor, a declaratiilor liderului lor, Mircea Geoana, conducerea PSD Prahova a organizat, la sediul judetean, o conferinta de presa. Intalnirea a inceput la 13.30, ora la care, de altfel, toate filialele PSD din teritoriu aveau programata intalnirea cu mass-media. Reprezentantilor presei li s-a inmanat ca material informativ, pe langa brosura „Fapte si minciuni ale PD-PNL – Guvernul Aliantei Portocalii” si o sacosa portocalie pe care scria „ASA D.A. – PLASA!” Liderul social- democratilor prahoveni- Marian Saniuta, primarul Ploiestiului, dar si edili din alte localitati, au aratat, pe rand, cu argumente, motivele pentru care „oamenii din Alianta D.A. sunt incompetenti”. „500 de zile de guvernare portocalie inseamna 500 de zile de dezastru si aventura in capitalism de cumetrie. In tot acest timp, Alianta D.A. nu a facut dovada decat ca a dat o imensa plasa – portocalie – romanilor. Ce s-a facut pana acum nu a fost altceva decat inlocuirea baronilor cu faraonii. Faraonii din Alianta conduc Romania si stapanesc intreaga infrastructura a tarii. Ca atare, se impune plecarea lor. Incepand de astazi (n.n. – de ieri), Alianta struto-camila este pe cale de disparitie. Tocmai de aceea, PSD va lupta ca sa recastige, inca o data, increderea romanilor” a declarat presedintele PSD Prahova, deputatul Marian Saniuta. Sustinut si de catre primarul Emil Calota, Marian Saniuta a mai mentionat ca „timp de doi ani de zile, in Prahova nu s-a intamplat nimic de bine. Din contra, s-au abandonat zeci de lucrari si investitii.”

In “Parcul Foamei” s-a strigat: JOS GUVERNUL !

Dotati cu steaguri, pancarte, portavoce, fluiere, la ora 16.00, PSD-istii prahoveni s-au adunat, pret de o ora, in parcul din fata Halelor Centrale („Parcul Foamei” cum mai este cunoscut de ploiesteni). Au fost sute de oameni, social- democratii iesind in evidenta prin tinuta (inclusiv parlamentari, consilieri, primari): tricouri, esarfe, cravata si sepci de culoare rosie. S-au impartit pliante si materiale cu acelasi subiect – cele 500 de zile ale Guvernarii Aliantei, s-au strigat lozinci, s-a aplaudat, s-a fluierat. S-a strigat „Jos Guvernul ! Jos cu voi ! Trebuie sa oprim dezastrul”.
N.DUMITRESCU