Presedintele Traian Basescu continua consultarile pe tema reformarii Parlamentului. La discutii sunt invitati astazi reprezentantii societatii civile, precum si profesori de drept.
Consultarile vizeaza gasirea unei solutii unanim acceptate privind reformarea Parlamentului, privind in special trecerea la sistemul unicameral si introducerea votului uninominal. Intr-o prima etapa, presedintele a discutat aceste aspecte la inceputul verii cu partidele din coalitia de guvernamant.

Presedintele Parlamentului European nu vrea amanarea extinderii UE

Presedintele Parlamentului European, Josep Borell vrea ca Romania si Bulgaria sa adere la 1 ianuarie 2007. Inaltul oficial european a declarat ca aplicarea clauzei de salvagardare nu ar avea sens, intrucat cele doua tari vor adera in 2008 indiferent de nivelul de pregatire. Josep Borell a subliniat ca amanarea aderarii cu un an nu ar face decat sa descurazeje reformele si sa creeze o stare de nemultumire in randul populatiei. El a avertizat insa ca daca Romania si Bulgaria nu vor fi pregatite nici in 2008, Uniunea Europeana poate recurge la restrangerea drepturilor de membru in anumite sectoare.