Florin Tănăsescu

Curtea Constituţională a României, numită de cineva Cece – reaua, mai activă ca oricând în perioada asta, a decis ca fiecare candidat la funcţia de trândăvire ca şef de stat să aibă o figurină reprezentativă. Cum ar fi un papagal, o balenă, un gard, un stâlp…Orice!
Supuşi, candidaţii cu frică de hotărârea Ogradei, s-au conformat. Aşa se face că unora dintre candidaţi nu le vaţi mai vedea meclele la televizor sau pe bannere, ci fix ce-i reprezintă.
Spre a nu exista confuzii şi, implicit, deturnarea electoratului de la obişnuinţa de a fi păcăliţi, vă prezentăm mai jos câteva exemple.
În loc de mutră, un anume se va prezenta în faţa noastră sub formă de grenadă. În acest sens, echipa pirotehnică a CCR atrage atenţia să nu vă apropiaţi prea mult de ea şi, cu atât mai puţin, s-o atingeţi. Nu de alta, dar există riscul să explodeze.
Sau, cum se mai zice în popor, să «bubuie de prostie».
Un altul va fi reprezentat de-o chitară cântătoare. Aşa că, de veţi auzi la televizor, la un meci de fotbal, acorduri muzicale turbate, să nu credeţi că s-a schimbat canalul, singur, pe MTV Rock.
Este reclama plătită a numitului, care va apărea fix când execută Constantin Budescu – ca să dăm un nume de vedetă din branşa fotbalistică – o lovitură de la 11 metri.
Norocul dumneavoastră? Nu veţi vedea live ratarea!
O plută care aduce pe Argeş, da’-n sus, pe o gospodină o va reprezenta pe… Pe înţelegeţi dumneavostră despre cine-i vorba. Că nu noi am făcut aluzii la «amante care își iau o smetie» şi alte chestii din astea de violenţă, de s-a autosesizat Alina Gorghiu. Cu accent la vorbire pe «o»!
Iar dacă tot suntem prin zonă, să amintim și lucruri frumoase.
O anume Ana, de fel de prin Prahova, va fi reprezentată de Mănăstirea Curtea de Argeș. Ei, și dacă nu și-o băga unghia-n gât o parte din electorat că n-a votat-o… Că-i și frumoasă, și devreme acasă. Adică-n zid.
Of, Ana! Ți-ai dat viața pentru țara asta, iar țara- nerecunoscătoare…
Mai este însă şi-o ciudățenie, cum numai la noi întâlnești. Un fost candidat de genul feminin a preferat să-şi tragă drept caracter reprezentativ răgetul.
În astfel de situații pe care le veţi întâlni – pardon, auzi – din ce în ce mai des, să nu credeţi că-şi bate bărbatul amanta, soacra sau nevasta. Deci, nu interveniți, c-o furați. Nu sunați la «112», că veți fi amendați!
Răcnetul face corp comun cu fostul candidat.
Cam atât, deocamdată.
Pe surse, am aflat că decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial sub numele de cod «Papagalii țării».
Cu excepțiile de rigoare, să nu ne-auzim vorbe!
Una e Ana, dacă ne e permisă și nouă o părere.