Procesul în apel al elveţianul Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA, şi francezului Michel Platini, fostul conducător al UEFA, achitaţi în primă instanţă în 2022, va avea loc între 3 şi 25 martie, «probabil» în faţa Tribunalului judiciar al cantonului Basel-Landschaft, a anunţat avocatul fostului căpitan al Les Bleus, citat de AFP, potrivit Agerpres. «Audierea va avea loc probabil în cantonul Basel-Landschaft, la Muttenz sau Liestal», a declarat Dominic Nellen, avocatul lui Michel Platini, confirmând o informaţie difuzată de cotidianul Le Monde.
Michel Platini şi Sepp Blatter au fost achitaţi pe 8 iulie 2022 într-un dosar de fraudă, în care Blatter a fost suspectat că a făcut «o plată necuvenită» în detrimentul FIFA, în 2011, de 1,83 milioane de euro în favoarea lui Michel Platini, pentru activitatea de consiliere efectuată de francez între 1999 şi 2002, fără ca aceasta să fie înregistrată.
Procuratura elveţiană a făcut recurs împotriva acestei achitări în octombrie 2022, recurs căruia i s-a alăturat şi FIFA.
Anul acesta în aprilie, Michel Platini a obţinut recuzarea întregii curţi de apel a Tribunalului penal federal elveţian – judecători şi grefieri – o primă victorie pentru avocatul său, care spera într-o «achitare clară» în procesul său în apel.
Acest nou proces va avea loc aşadar în perioada 3-13 martie 2025, deliberările fiind aşteptate pe 25 martie.