Pompierii militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Ploiești au fost alertați, în noaptea de luni spre marți (16/17 septembrie, ora 01.15) că în comuna Ariceștii Rahtivani – satul Târgșoru Nou -, două locuințe au fost cuprinse de flăcări.
«La locul evenimentului au fost mobilizate, progresiv, patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, iar la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la nivelul a două case, cu posibilitatea de propagare la o a treia, suprafața afectată până în acel moment fiind de aproximativ 300 de metri pătrați», informează plutonier Andreia Ursachi, purtător de cuvânt al ISU Prahova.
În urma incendiului , o femeie în vârstă de 78 ani, care prezenta arsuri pe aproximativ 10% din suprafața corporală, a fost asistată la locul evenimentului, ulterior fiind transportată la spital de către o ambulanță SAJ Prahova venită în sprijin.
La finalul intervenției, pompierii au stabilit drept cauză probabilă de incendiu focul deschis în spații deschise (foc în aer liber, cu privire la care nu s-au luat măsuri de asigurare a stingerii complete).
În contextul amintit mai sus, reprezentanții ISU Prahova reamintesc o serie de reguli, care se impun a fi respectate pentru a evita producerea unor asemenea evenimente nefericite: Nu aprindeţi focul la distanţă mai mică de 10 metri de orice material combustibil sau construcţie (casă, anexe, șură, gard etc.); Nu părăsiţi niciodată focul înainte de a vă asigura de stingerea lui completă; Supravegheaţi arderea până la stingerea definitivă a flăcării; Nu faceţi foc în caz de vânt puternic și în perioadele de secetă; Nu intraţi în grajduri, fânare etc. cu lumânări, făclii, lămpi de iluminat, felinare cu petrol fără sticlă sau alte mijloace cu flacără deschisă; Depozitaţi furajele, paiele și alte materiale combustibile cât mai departe de casă, bucătării, cuptoare, magazii, grajduri/adăposturi de animale».