Cântăreţele Billie Eilish, Chappell Roan şi Sabrina Carpenter i-au făcut pe oamenii din lumea întreagă să danseze în vara anului 2024: aceste trei americance sub 30 de ani au revenit, fiind încă bine plasate, în topurile platformelor muzicale , informează AFP, preluată de Agerpres.
Billie Eilish, cu cântecul „Birds of a feather”, ocupă primul loc în clasamentul ascultărilor globale din această vară pe platforma Spotify, liderul mondial al platformelor de streaming muzical. Tânăra cântăreaţă californiană, în vârstă de 22 de ani, a devenit „cea mai ascultată artistă pe Spotify, cu peste 100 de milioane de ascultători lunari”.
De asemenea, Billie Eilish se află pe poziţia a treia, cu acelaşi single, şi în clasamentul global întocmit de Apple Music şi pe locul al treilea, cu cântecul „Lunch”, pe Qobuz, o platformă care se doreşte a fi mai exigentă în materie de rezoluţie sonoră şi linie editorială (sunt promovate genuri care sunt mai puţin în vogă decât pop şi rap, precum jazzul – Pat Metheny ocupă astfel primul loc în topul ascultărilor estivale cu piesa „MoonDial”). Billie Eilish ar putea chiar să câştige în perioada următoare noi ascultători, chiar dacă a coborât pe locul al cincilea în clasamentul Shazam, aplicaţia ce permite identificarea cântecelor şi a fragmentelor muzicale.
Vara anului 2024 a fost benefică şi pentru Sabrina Carpenter, în vârstă de 25 de ani, şi Chappell Roan, în vârstă de 26 de ani. Sabrina Carpenter ocupă locul al patrulea în topul global Spotify cu cântecul „Espresso”, clasat pe prima poziţie în topul întocmit de platforma Deezer, şi a reuşit o dublă performanţă în Topul 10 realizat de Apple Music, ocupând poziţiile a cincea şi a şasea cu single-urile „Please please please”, respectiv „Espresso”. Această piesă se află şi pe locul al şaptelea în topul Qobuz.
Chappell Roan s-a clasat pe poziţia a doua în topul global Spotify cu „Hot to go” şi pe poziţia a opta în topul Apple Music cu cântecul „Good luck, babe!”.
Doi cântăreţi americani au impresionat la rândul lor în această vară: Kendrick Lamar, în vârstă de 37 de ani, şi Shaboozey, în vârstă de 29 de ani. Kendrik Lamar se află în fruntea clasamentului Apple Music şi este al treilea în topul global al Spotify cu cântecul „Not like us”. Shaboozey ocupă poziţia a doua în clasamentul Apple Music şi poziţia a cincea pe Spotify cu single-ul „A bar song (Tipsy)”.