CSM Petrolul Ploieşti şi-a respectat statutul de favorită şi a câştigat meciul disputat la Focşani, în deschiderea etapei a 6-a a Grupei 11-18 a Ligii Naţionale de Baschet Masculin! Băieţii pregătiţi de Mihai Popa s-au impus cu 78-75 (25-22, 12-17, 15-20, 26-16) la capătul unei partide în care au mers, parcă, pe ideea că prima şi ultima impresie contează. Au început tare, în special în plan ofensiv, cu un recital de coşuri de la distanţă, 5/5 în primele 8 minute de joc, şi au călcat din nou pe acceleraţie în ultimele zece minute, pe care gazdele le începeau, practic, cu un avans de 10 puncte după un coş „de 3” marcat de Petrişor în primele secunde ale sfertului: 62-52.
Cu 6 minute înainte de final, Focşaniul încă avea 7 puncte avans, 66-59, dar au urmat 3 minute perfecte ale ploieştenilor, cu un „run” de 12-0, conturat graţie punctelor marcate de „triple M” – Milin, Misters şi Mitchell – şi unei defensive care nu le-a mai permis adversarilor să înscrie atât de uşor pe cât o făcuseră până atunci. Time-out-ul antrenorului gazdelor, venit la 66-71, a încins finalul, care a adus un mic concurs de şuturi de la distanţă, Funderburk şi Milin primind replica de la Thomas şi McNeilly. Cu 16 secunde rămase din meci, tabela indica 74-77 şi vrâncenii aveau atacul, moment în care a contat că mai aveam două faulturi „de dat” în ultimul sfert şi am putut întrerupe atacurile gazdelor care vizau, evident, un coş de „3 puncte”, oferindu-le, cu 4 secunde înainte de final, şansa de a executa două „libere”, prin Johnson. Americanul a ratat una, apoi, la 75-77, cu 4 secunde din meci, Milin a fost faultat rapid şi a stabilit scorul final, 75-78, ratând, şi el, cea de-a doua aruncare de la linia de fault.
Remarcând revenirea lui Matija Milin, care a intrat excelent în meci după pauză, debutul de meci al lui Chiţu, cu două „triple” consecutive, primul punct marcat de Mihai Comănescu în Liga Naţională şi contribuţia consistentă a lui Funderburk Jr, să spunem că pentru CSM Petrolul Ploieşti au evoluat în această seară: Funderburk Jr. (20 puncte, 4×3), Milin (15, 2×3), Mitchell (11, 1×3), Misters (11, 3×3), B. Popa (9, 1×3), Chiţu (6, 2×3), Brkic (3), Aughburns (2), Comănescu (1) şi A. Ene.
Cu victoria de astăzi, CSM Petrolul Ploieşti îşi consolidează prima poziţie a clasamentului Grupei 11-18 a Ligii Naţionale şi va juca la finalul săptămânii, în penultima etapă a acestei faze, pe teren propriu, cu CSA Steaua Bucureşti.