Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești și în colaborare cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, au destructurat o grupare de traficanți de droguri de risc și mare risc, zeci de persoane fiind audiate în acest dosar. Polițiștii se aflau pe urmele traficanților din luna martie 2022, când a început strângerea dovezilor în legătură cu activitatea infracțională a membrilor grupării.
Una dintre acțiunile polițiștilor a avut loc pe 19 septembrie, când au prins, în flagrant delict, în județul Constanța, un bărbat care se aprovizionase cu o cantitate de metamfetamină.
A doua zi, pe 20 septembrie, potrivit informațiilor furnizate de IPJ Prahova, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat șase percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Constanța, la locuințele unor suspecți de trafic de droguri de risc și de mare risc, 26 de persoane fiind conduse la sediul poliției, pentru a fi audiate.
”Din cercetări a reieșit că o parte din membrii grupării s-ar fi aprovizionat cu droguri de la dealeri din municipiul Constanța, care ulterior erau comercializate către diferiți consumatori. După finalizarea audierilor, față de trei dintre
persoanele bănuite a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore și ulterior aceea a arestării preventive, pentru 30 de zile.
La data de 23 septembrie, un alt bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor a fost depistat de polițiști în municipiul București și față de acesta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore și ulterior aceea a arestării preventive, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești și Grupării de Jandarmi Mobile din Constanța”, au informat reprezentanții IPJ Prahova.