V. Stoica

Andreea Vizu, mama gemenilor de numai doi ani care, nesupravegheați, au căzut de la etajul 10 al unui bloc de pe Bd. Republicii din Ploiești, a fost condamnată de instanța de fond a Judecătoriei Ploiești. După patru amânări ale deciziei, magistrații au hotărât ieri să o condamne la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, cu un termen de supraveghere de cinci ani. În plus, instanța i-a impus condamnatei să frecventeze trei programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probațiune Prahova sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, precum și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile în cadrul societăţii Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. sau în cadrul Administraţiei Parcului Memorial ,,Constantin Stere”, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Instanța a menţinut și măsura obligării la tratament medical până la însănătoșire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de către Andreea Vizu.
Într-un comunicat dat publicității în luna august 2021, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești precizau: „La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de mama minorilor decedați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat că, la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsați nesupravegheați de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului și s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora. Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor”.
Tragedia care s-a petrecut în seara de 11 august 2021, pe Bulevardul Republicii din Ploiești, a stârnit un val de reacții negative din partea majorității internauților la adresa femeii. Ulterior, în săptămânile care au urmat, atât mama micuților morți, cât și prietena ei, care se afla, de asemenea, în apartament în momentul producerii nenorocirii, au fost invitate și au participat la nenumărate emisiuni de televiziune, în care și-au povestit variantele referitoare la seara fatidică.
Femeia a fost decăzută din drepturile părintești în privința celui de-al treilea copil al său, băiețelul cu care se afla în cameră în momentele tragediei.