Primăria Comarnic primeşte banii ­necesari ­modernizării unei străzi pe care sunt încă ­porţiuni de pământ!

N.D.

Printre localitățile prahovene care se regăsesc pe lista unităților administrativ-teritoriale pentru care s-a aprobat finanțarea necesară realizării unor lucrări prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, se regăsește și orașul Comarnic. Astfel, așa cum a anunțat recent Ministerul Dezvoltării, pentru această localitate a fost aprobată, pentru finanțare, investiția ce vizează modernizarea străzii Ghioșești (pod Geo-Biserica Ghioșești, Neagoe-Purcaru și pe lac), suma prevăzută fiind în valoare de 4.710.972 de lei. Pentru Primăria Comarnic, vestea asigurării finanțării acestei lucrări prin intermediul programului național menționat este una mai mult decât așteptată, având în vedere faptul că, în urmă cu un an, în ședința legislativului local fusese supus discuției și votului în plen un proiect de hotărâre prin care era adusă în atenție necesitatea realizării acestei investiții. Iar urgența reparării străzii menționate, care este amplasată în Cartierul Ghioșești, a plecat de la realitatea există în teren: starea precară a carosabilului, care este din pământ, beton și asfalt, ceea ce determină neajunsuri și dificultăți în trafic, mai mult decât atât, sistemele de preluare a apelor pluviale lipsesc pe unele porțiuni.

La Băicoi se va realiza un pasaj suprateran peste DN1-cel mai circulat şi periculos drum din ţară!

Luiza Rădulescu Pintilie

Între cele aproape 160 de obiective de investiţii a căror finanţare a fost aprobată, pentru judeţul Prahova , de către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”-asumat la nivelul Guvernului – se regăseşte şi „Pasajul suprateran peste DN1-Baicoi, intersecţia intre DN1 si DJ 215 (Lilieşti)” , suma atribuită fiind de 38 milioane de lei. Un proiect major, care va fi parafat, după cum ne-a confirmat primarul oraşului, Marius Ioan Constantin, chiar în aceste zile, imediat urmând să se scoată la licitație lucrările de proiectare şi execuție ale unei investiţii care are legătură directă cu siguranţa şi chiar cu viaţa conducătorilor auto care vor putea evita, astfel, situaţiile periculoase la ieşirea în DN1 – drumul cel mai intens circulat din ţară şi deopotrivă cu cel mai ridicat grad de risc, caracteristici care se păstrează şi în zona de acces spre şi dinspre oraşul Băicoi.
Lucrările sunt programate să înceapă în 2023, iar termenul estimat de finalizare a pasajului suprateran este de trei ani.
„Pentru noi viaţa oamenilor reprezintă o reală prioritate”, acesta este argumentul definitoriu al primarului Marius Ioan Constantin pentru importanţa şi urgenţa realizării unui asemenea obiectiv , iar obţinerea finanţării face posibilă realizarea lui.