N.D.

Păstrând tradiția, și în acest an, Centrul Județean de Cultură Prahova, prin Serviciul Cercetare, Îndrumare și Valorificare a Patrimo­niului Cultural, va organiza o nouă ediție a acțiunii ”Atelierele verii”.
Manifestarea este programată să aibă loc în perioada 4-8 iulie a.c., în spații în care specificul tradiţional încă se mai păstrează. Și anume la Căminul Cultural Homorâciu din comuna Izvoarele, precum şi la Biserica ,,Naşterea Maicii Domnului” din Slănic, prin participarea la aceste ateliere copiii urmând să fie iniţiaţi în tainele meşteşugurilor tradiţionale, noutatea din acest an constând în atelierul de sculptat şi cel de instrumente de suflat. Aflate la a VI-a ediție, aceste ateliere au ca scop inițierea tinerilor în tainele meșteșugurilor tradiționale, familiarizarea acestora cu tradiția populară prin intermediul unor ateliere de creație – pictură pe sticlă, prelucrarea pielii, respectiv împletit și confecționat opinci, țesut, cusut, modelaj lut etc.
Astfel, fiecare participant va avea posibilitatea de a-și însuși cunoștințele și deprinderile necesare realizării unor obiecte de artă populară respectând tehnicile tradiționale, plus că, în cadrul taberei, se vor organiza și sesiuni de vizionare a unor filme documentare etnografice, la finalul acțiunilor fiecărui copil urmând să-i fie oferită câte o diplomă de participare.
Transportul în locul în care se desfășoară acțiunile va fi asigurat de către instituția organizatoare, fiind disponibile 35 de locuri pentru copii cu vârsta minimă de 9 ani. Taxa de participare este de 70 lei/persoană, care se va achita la sediul instituției, fișa de înscriere împreună cu o copie de pe certificatul de naștere sau C.l. urmând să fie depuse până în data de 1 iulie 2022, la secretariatul Centrului Județean de Cultură Prahova, Palatul Culturii, str. Slt. Erou Călin Cătălin, nr. 1, et. 2, cam. 4. Pentru persoanele interesate de organizarea atelierelor menționate, informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0244.545.041 sau prin intermediul adresei de email centrulculturiiprahova@yahoo.com.