F.T.

În perioada 24 – 26 mai a.c., 82 de gradați profesioniști din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova s-au antrenat „ în condiții reale cu focul, metode de pătrundere în încăperi și observarea fenomenelor complexe ce se pot produce pe timpul incendiilor”, după cum se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.
În acest sens, salvatorii prahoveni au efectuat un program special de pregătire, acesta desfăşurându-se la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești.
«Cunoștințele asimilate, experiențele, deprinderile și toate aspectele privind modul de intervenție pentru stingerea incendiilor sunt prezentate gradaților din structurile operative, scopul declarat fiind pregătirea tuturor pentru derularea profesionistă a misiunilor de salvare a vieții și a bunurilor materiale ale cetățenilor. (….) Fiindcă singurul mod prin care poţi să faci ca obstacolele să devină din ce în ce mai uşor de trecut este să le înfrunţi!», mai precizează locotenent Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU «Şerban Cantacuzino» Prahova.
Sună ca o lecţie de viaţă, nu?