George Marin

Prezența lui Cioiu ca titular pe un alt post decât cel în care a evoluat în deplasare, în Ghencea, a atras curiozitatea aparatului cu raze pix. Deja se născuse întrebarea care post i se potrivește mai bine tânărului mijlocaș petrolist.
Analizând un pic tabelul, constatăm că fotbalistul are cifre ușor mai bune în partea a doua a jocului la capitolele mingi jucate, pase și dueluri, dar realizate pe o durată mai scurtă de timp pentru că el a fost înlocuit cu Măzărache, în minutul 76, într-o perioadă a jocului când mingea începuse să îl „caute” mai mult decât până atunci. În schimb, după pauză, Cioiu a înregistrat valori mai reduse la rubricile din partea de jos a tabelului, acolo unde se văd acțiunile care amenință poarta adversă. Dar, dacă este să considerăm și derularea în timp, cifrele nu au fost realizate constant, ci în valuri. Aceste pulsații în realizări au izvorât din faptul că, mai ales în primul mitan, s-a jucat mai mult pe partea dreaptă și nu pentru că s-ar fi ascuns Cioiu de minge sau nu s-ar fi demarcat. Dimpotrivă, cifra duelurilor, a baloanelor disputate, arată că el a fost implicat în joc. Că a pierdut majoritatea duelurilor, asta s-a întâmplat, ca și la meciul din Ghencea, din cauza diferenței de forță fizică (capitol de îmbunătățit!). Că „radiografiatul” a fost implicat în joc o arată și liniile din baza tabelului, dintre care este de menționat șutul expediat, din voleu, direct pe poartă, șut care a fost deturnat în corner, cu șansă, de portarul oaspeților, puțin lipsind ca mingea să nu intre în poartă (min. 24). Cioiu a mai participat și la alte acțiuni importante ale echipei: a pătruns și a centrat în fața porții, dar apărarea adversă l-a blocat cu dificultate pe Cebotaru (min. 20), a fost faultat când era pe punctul de a reuși pătrunderea spre careu (min. 48), a alunecat în careul advers într-o poziție promițătoare (min. 63), ca să le enumerăm doar pe cele care ar fi putut avea urmări fericite pe tabela de marcaj. Altfel, el a căutat să ofere coechipierilor soluții de pasare. La acest din urmă capitol a avut și scăpări, neobservând că putea avansa mai rapid pentru a conlucra cu Țicu într-o situație ce ar fi putut aduce pericol pentru poarta apărată de Poiană (min. 35). Ca poziționare, Cioiu și-a păstrat frontul lui de atac, fără a intra prea mult în centru, dar a colaborat cu celălalt jucător tehnic, Tucaliuc, cel care a acoperit o arie largă de teren, și cu Țicu, cel care a fost prezent deseori în fazele de atac. Este greu de precizat dacă a nu părăsi zona desemnată a fost indicația tactică, strictă, sau Cioiu nu și-a luat inițiativă proprie în acest sens pentru a nu fi acuzat că nu este disciplinat tactic.
Cioiu a colaborat bine cu Țicu și în fazele defensive. A efectuat presing asupra fundașilor adverși în dese rânduri, obligându-i pe aceștia la a pasa înapoi. La retragerea în apărare a acoperit bine zona sa, unde acționa fundașul dreapta ialomițean Ibrian, și a schimbat bine oamenii în marcaj cu Țicu și cu Huja, atunci când a fost cazul. Cioiu a avut și în această zonă o scăpare, când a fost depășit de Ibrian, dar a revenit și a blocat centrarea adversarului (min. 70). Deși l-a avut pe Ibrian ca adversar direct, Cioiu nu are vină la golul marcat de ialomițean, pentru că el s-a plasat în afara careului la loviturile libere sau de la colț executate de echipa adversă.
Am lăsat la urmă să atrag atenția asupra a două linii din tabel: pase greșite și mingi pierdute din posesie, unde Cioiu a înregistrat zero. Iată și un zero bun! Totuși, un mic comentariu se impune. Cifra paselor greșite ar fi putut avea un „1”, dacă socotim o pasă neglijentă către Meijers, acesta din urmă, pus în oarecare dificultate, fiind nevoit să trimită mingea în aut (min. 36). Postul care a avut cea mai numeroasă concurență la Petrolul, cel de mijlocaș stânga, unde pot evolua și Măzărache și Saim Tudor, plus Dragoș Gheorghe pare să își fi găsit titularul. Cioiu nu este la fel de spectaculos ca ultimul titular din toamnă, Vajushi, nu poartă jambiere scurte ca albanezul, dar are dribling, are orientare tactică, are disponibilitate de efort, are aport și în apărare, unul mai consistent decât cel pe care îl producea Vajushi. Mai mult decât atât, Cioiu poate să ofere aceeași eficiență ca blondul lăsat pe tușă începând din această iarnă.