La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești au fost sesizați de către colegii lor de la „Transporturi” că, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, au oprit, pentru control, un autoturism care ar fi fost implicat într-un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, și al cărui conducător auto s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice.
Potrivit unei informări a IPJ Prahova, „deplasați la fața locului, agenţii Biroului Rutier l-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorul auto, aparatul indicând valoarea de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
Ba, mai mult, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul în vârstă de 36 de ani, domiciliat în orașul Mizil, nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Având în vedere aspectele constatate, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca ieri să fie prezentat procurorilor prahoveni cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului”.