La începutul săptămânii viitoare, reprezentativa masculină de baschet a României va intra în pregătire pentru prima acţiune din cadrul FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, „Vulturii” urmând să evolueze în Grupa B, împotriva selecţionatei similare a Luxemburg. Pentru primul joc oficial din campania de pre-calificare europeană, programat să se dispute în Luxemburg, în data de 28 noiembrie, selecţionerul Dragan Petricevic şi noul staff tehnic tricolor vor avea la dispoziţie în cantonamentul de pregătire de la Bucureşti un lot format din 16 sportivi. Printre aceştia se regăseşte şi ploieşteanul celor de la CSM Baschet Petrolul, Bogdan Popa.
Pentru cantonamentul de pregătire al „Vulturilor”, care se va desfăşura la Arena de Baschet din Bucureşti, în perioada 21-27 noiembrie, selecţionerul Dragan Petricevic a convocat următorii 16 sportivi, cu precizarea că şi alţi sportivi au fost trecuţi pe lista FIBA pentru eligibilitate şi rămân la cluburi în vederile selecţionerului, pentru eventuale cazuri medicale neprevăzute (accidentări, COVID-19 etc.) care pot apărea:
1. GHEORGHE TUDOR – FC Argeş Piteşti
2. TOHĂTAN LUCAS – BC CSU Sibiu
3. BADIU MARCU – CSO Voluntari
4. RICHARD KRISTOPHER – CSM CSU Oradea
5. LUCA VASILE – Rapid Bucureşti
6. FOMETESCU TUDOR – CSM CSU Oradea
7. DICULESCU DRAGOŞ – Lanstede Hammers Zwolle
(Ţările de Jos)
8. NICOLESCU BOGDAN – CSM CSU Oradea
9. MĂCIUCĂ MIHAI – FC Argeş Piteşti
10. COLCEAG LUCA – U-Banca Transilvania
Cluj-Napoca
11. TOROK ROLLAND – CSO Voluntari
12. POPA BOGDAN – CSM Ploieşti
13. GRASU ŞTEFAN – U-Banca Transilvania
Cluj-Napoca
14. UŢĂ RAREŞ – BC CSU Sibiu
15. OLAH ALEXANDRU – SCM OHMA Timişoara
16. CĂŢE EMANUEL – UCAM Murcia (Spania)
În data de 27 noiembrie, delegaţia României va pleca spre Luxemburg, iar a doua zi, de la ora 18:00, „Vulturii” se vor confrunta cu selecţionata ţării gazdă.
În cadrul Grupei B din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, se mai regăseşte, alături de România şi Luxemburg, şi selecţionata Albaniei.
Conform calendarului anunţat de FIBA, iată programul meciurilor pe care echipa tricoloră le va susţine în campania de pre-calificare europeană:
LUXEMBURG – ROMÂNIA (28.11.2021, ora 18:00)
ROMÂNIA – ALBANIA (24.02.2022)
ROMÂNIA – LUXEMBURG (30.06.2022)
ALBANIA – ROMÂNIA (03.07.2022)
La startul primei campanii europene de precalificare sunt prezente 10 echipe naţionale, distribuite în trei grupe.
Câştigătoarele grupelor şi cea mai bună echipă clasată pe locul secund avansează în faza a doua de pre-calificare continentală, meciurile urmând să se dispute în alte trei ferestre: august 2022, noiembrie 2022 şi februarie 2023.