Sâmbătă şi duminică au avut loc jocurile din etapa a 10-a din Liga A Prahova, două dintre echipele fruntaşe, din plutonul echipelor care luptă pentru podium, Petrolul 95, respectiv CS Băneşti Urleta, pierzând puncte importante, în deplasare.
Dacă rezultatul de la Drajna, acolo unde CSO Văleni a învins pe Petrolul 95, cu 2-1, se încadrează în categoria surpriză “mică”, în schimb, remiza de la Vărbilău, unde nou-promovata Voinţa a reuşit un egal cu Băneştiul, este o surpriză mare, pretenţiile, condiţiile şi potenţialul celor două cluburi fiind la poluri diametral opuse. Dealtfel, dintre echipele venite la “masa bogaţilor”, formaţia din Vărbilău poate fi considerată o adevărată revelaţie, echipa pregătită de Marius Mihai ajungând pe locul 11, în faţa Boldeştiului, de exemplu! În schimb, Băneştiul a pierdut locul 2, unde a urcat Atletic United, formaţia lui Cristi Burlacu apropiindu-se de “obiectiv”.
Şi Măneştiul este în scădere de turaţie, remizând, 1-1 la Băicoi, un alt rezultat interesant fiind cel de la Izvoarele, unde echipa gazdă a reuşit, prin succesul din derbiul suferinţei, cu Avântul Măneciu, să scape de penultimul loc, “pasat” acum celor de la CS Brazi.
Iată rezultatele complete ale rundei, cu menţiunea că etapa viitoare vom avea cel puţin două derbiuri, partidele Băneşti – Atletic, respectiv Petrolul95 + CS Păuleşti fiind extrem de importante pentru partea superioară a ierarhiei:
CS Cornu – Unirea Urlați 2-0
Teleajen Văleni – Petrolul 95 Ploiești 2-1
Atletic Băicoi – AS Strejnic 2-0
Tinerețea Izvoarele – CSC Măneciu 3-2
CSO Băicoi – CS Mănești 1-1
CS Brazi – CSC Berceni 1-3
CS Păulești – AFC Brebu 1-0
Tricolorul Breaza – Petrolistul Boldești 3-1
Voința Vărbilău – FC Bănești 1-1
Prahova, duel cu Giurgiu şi Dâmboviţa în Cupa Regiunilor

AJF Prahova a înscris selecţionata de amatori în Cupa Regiunilor, faza naţională, câştigătoarea acestui turneu între AJF-uri urmând să reprezinte ţara noastră la UEFA Regions Cup, 2022.S-au înscris la start 6 echipe, după cum urmează: Grupa A – AJF Prahova, Dâmboviţa şi Giurgiu, respectiv, Grupa B – Braşov, Vaslui şi Harghita.
Pentru echipa care va reprezenta judeţul nostru, primul meci va fi pe terenul celor de la AJF Giurgiu, sistemul competiţiei fiind tur-retur, fiecare cu fiecare, câte două meciuri în acest an, apoi, returul, în primăvara lui 2022. Câştigătoarele celor două grupe vor juca finala, în organizarea FRF, anul viitor, la Buftea.