Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, ” pentru unii, a fi poliţist este un vis din copilărie. Pentru alţii o simplă profesie, iar pentru marea majoritate a poliţiştilor, profesia de poliţist este o vocaţie, o onoare manifestată prin devotament”.
În acest context, luni, 18 octombrie a.c., „polițiștii compartimentelor de analiză și prevenire, de siguranță școlară, împreună cu cei din cadrul structurilor operative, dar și neoperative, au desfășurat o primă activitate infomativă, într-un liceu din orașul Breaza, menită să răspundă la întrebarea <<De ce ar alege un tânăr meseria de polițist>>?”
Cu această ocazie, elevilor le-au fost prezentate aspecte legate de organizarea Poliției Române, drepturile, obligațiile oamenilor legii, precum și condițiile care trebuie îndeplinite pentru admiterea în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne” ( comunicat IPJ Prahova).
Astfel de acţíuni de promovare – se mai aminteşte în documentul de presă mai sus menţionat – se vor derula săptămânal, polițiștii urmând să fie prezenți în aproape toate liceele din județ, atât în mediul urban, cât și în cel rural.