Joi seara, în jurul orei 21.40, polițiștii Biroului Rutier Ploiești au observat în trafic un autoturism care circula cam anapoda cu drumul ( „comportament deviant”, după cum caracterizează poliţia prahoveană deplasarea maşinii) pe strada Alexandru Vlahuță către strada Mihai Bravu. De asemenea, geamurile laterale ale autoturismului erau lăsate.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, „poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, dar conducătorul auto nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea pe strada Alexandru Vlahuță.
Oamenii legii au anunţat celorlalte echipaje de poliție aflate în proximitatea zonei respective despre acest aspect, acestea din urmă reuşind oprirea autoturismului în cauză.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, şoferul a fost dus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvărșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului”.