Au fost înaintaţi în grad, înainte de termen, trei ofiţeri şi şase subofiţeri

În fiecare an, la data de 13 septembrie, este marcată, începând cu 1996, când a fost oficiată legal, Ziua Pompierilor, întru aducere aminte a Bătăliei de la Dealul Spirii, din urmă cu 173 de ani.
Atunci, 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au rezistat eroic în faţa a aproximativ 6.000 de soldaţi ai oştirii otomane.
În acest context, ieri, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova, s-a desfăşurat o festivitate, în cadrul căreia au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, trei ofițeri și șase subofițeri care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor specifice.
Potrivit unui comunicat al reprezentanţilor pompierilor prahoveni, tot ieri, la sediul instituţiei de pe strada Rudului, nr.96, „cu ocazia aniversării a 173 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a organizat o expoziţie cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie din dotare, puncte de informare preventivă, ateliere de prim ajutor și pirotehnice, precum şi exerciţii demonstrative. (…) De asemenea, Ziua Pompierilor a fost marcată nu doar în Ploieşti, ci şi la subunităţile de intervenţie din judeţ, sub genericul «Ziua porţilor deschise»”.