În zilele de 18 şi 19 septembrie, Clubul Sportiv Petrolul Ploieşti organizează ediția a IV-a a concursului de scrimă Cupa „Memorialul Ştefan Moldanschi”. Întrecerea se desfăşoară la arma floretă, pentru categoriile de vârstă U13 şi U11, băieţi şi fete. Concursul este organizat cu sprijinul Federaţiei Române de Scrimă şi va avea loc la sala de scrimă din incinta Stadionului „Ilie Oană”.
La concurs sunt aşteptaţi participanţi de la cluburi din București, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Cluj, Timişoara şi, evident, de la Ploieşti, urmând să se întreacă aproximativ 80 de sportivi.
O disciplină sportivă care continuă să aducă medalii la Jocurile Olimpice pentru România, „scrima este arta de a lovi, fără a fi lovit. Un scrimer este precum un strateg care se foloseşte de toate resursele şi calitățile sale pentru a-şi învinge adversarul. Acest sport se bazează pe principii precum fairplay, echitate, respectul față de adversar şi de coechipieri, lucrul în echipă şi, nu în ultimul rând, dorința de autodepăşire”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
Întrecerea se desfăşoară în memoria regretatului Ştefan Moldanschi, maestru al sportului, fost antrenor al CS Petrolul Ploieşti şi multiplu campion naţional la spadă. Secţia de scrimă de la CS Petrolul este acum condusă de fiul său, Claudiu Moldanschi, cu rezultate notabile.
Competiţia de la finalul săptămânii va începe, în ambele zile, de la ora 9:00, mâine urmând să se încheie mai devreme, până în ora 14:00, ca urmare a desfăşurării, pe arena „Ilie Oană”, a meciului de fotbal din Liga I, dintre Chindia Târgovişte şi Farul Constanţa.