La finalul săptămânii viitoare, pe 17 septembrie, echipa națională feminină de volei Under 18 a României va pleca spre Mexic, unde va participa, în perioada 20-29 septembrie, la Durango, la cea de-a 17-a ediție a Campionatului Mondial destinat acestei categorii de vârstă.
Sub conducerea antrenorului Marius Macarie s-au pregătit la Toplița, din 22 iulie, 18 jucătoare. De la începutul lunii septembrie, lotul s-a restrâns la 16 voleibaliste, cu care s-a trecut la următoarea fază a pregătirii, meciurile amicale. Printre jucătoarele rămase în lot se numără şi ploieşteanca Teodora Iancu (CTF Mihai I, foto, nr. 15), sportivă polivalentă, fiind medaliată şi în competiţiile naţionale de atletism.
În cele cinci partide de verificare disputate de reprezentativa tricoloră, tinerele jucătoare ale României s-au impus în fiecare, adversare fiindu-le prim-divizionarele SCM U Craiova (scoruri 3-2, 3-1, 3-1) și ”U” NTT Data Cluj-Napoca (3-1 și 3-0).
Calificate la Campionatul Mondial Under 18 după ce au ocupat anul trecut locul 5 la Europenele destinate naționalelor de până în 17 ani, jucătoarele tricolore vor face parte din Grupa C a competiției, alături de SUA (deținătoarea titlului), Nigeria, Tailanda și Puerto Rico. Primele 4 clasate se vor califica în fazele eliminatorii, acesta fiind și obiectivul echipei României. De altfel, în urmă cu doi ani, Naționala feminină U18 a încheiat pe locul 6.

Cele 16 jucătoare aflate la Toplița, în cantonamentul lotului național Under 18:

Coordonatoare

Iarina Axinte (CSU Tg. Mureș)

Maria Nemeș (CTF Mihai I)

Alesia Cristea (Dinamo)

Centri

Andra Badiu Savu (CSM Lugoj)

Tara Cristea (Dinamo)

Dalia Vârlan (ASC Bravol Brașov)

Bianca Grama (ACS Volei Cristina Pîrv Turda)

Extreme

Paula Partnoi (Dinamo)

Teodora Iancu (CTF Mihai I)

Mara Bratu (CSM București)

Gabriela Daniela Dumitru (Dacia Mioveni)

Beatrice Iliescu (CNNT Craiova)

Universali

Ștefania Cheluță (CS Volei Alba Blaj)

Raluca Buran (CSS Bega Timișoara)

Libero

Alexandra Ion (Dinamo)

Eva Vizitiu (CNNT Craiova)

Antrenor principal: Marius Macarie

Antrenor secund: Adrian Popescu

Kinetoterapeut: Sebastian Rad

Statistician: Mircea Gâtej

Notă: Cluburile sunt cele la care activau jucătoarele în momentul selecției.