Violeta Stoica

Un accident rutier ieșit din comun a avut loc, sâmbătă seară, pe DN1, la ieșirea din Ploiești spre Brașov, în dreptul localității Păulești. Un urs a fost lovit mortal de o mașină, iar participanții la trafic l-au scos în afara carosabilului, pentru a nu se produce și mai multe evenimente rutiere în zona respectivă.
Potrivit IPJ Prahova, sâmbătă seară, în jurul orei 22:00, polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe DN1, la kilometrul 68+300, în afara localității Păulești, un autoturism condus de un bărbat pe direcția Braşov-Ploiești a lovit un urs. În urma impactului, ursul a decedat, iar la fața locului au fost și reprezentanții Gărzii de Mediu, care au ridicat animalul decedat.
Nu se știe deocamdată cum a ajuns ursul atât de aproape de Ploiești, însă nu este singurul caz de acest gen. În anul 2015, în ajunul Crăciunului, un urs a fost prins după ce a alergat pe străzile din nordul și estul municipiului Ploiești ore întregi, ajungând aici cu… trenul. Ursoaica a fost văzută pentru prima dată în 24 decembrie, în zona Gării de Nord din Ploiești, de către un lucrător CFR, care a sunat imediat la 112. Reprezentanții Jandarmeriei, Poliției și Grădinii Zoologice Bucov au încercat mai bine de două ore să o captureze, după ce aceasta a fugit pe străzile orașului. În cele din urmă a fost capturată și a ajuns la Grădina Zoologică Bucov și, ulterior, la sanctuarul urșilor de la Zărnești, unde a fost și botezată cu numele Cierre de o actriță care a jucat în Harry Potter.