Ioan Popescu

Recent, Fundația ”Constantin Stere” din Ploieşti (președinte: dr.Lia Maria Voicu) a organizat câteva acțiuni de omagiere a marelui patriot C.Stere.
Astfel, în Parcul Memorial ”Constantin Stere”din Bucov- cunoscut și sub denumirea „Aleea scriitorilor”- au fost depuse jerbe și coroane de flori la impresionantul bust al lui Stere, care tronează în fruntea aleii, precum și la bustul acestuia aflat în incinta Muzeului C.Stere.
În aceeși zi, în curtea muzeului, a avut loc un simpozion, simbolic intitulat ”C.Stere- O viață pentru un ideal”. Au rostit prelegeri: prof.dr.univ.Gh.Calcan – de la Universitatea Petrol-Gaze și Victor Durnea – cercetător științific gr.I la Institutul de Filologie Română ”Al. Philippide” din Iași.
A urmat un moment artistic susținut de Grupul vocal ”Florile muntenești” din com. Brătășanca, îndrumat de prof.coordonator Ana Maria Ilinca.
În cea de -a doua zi, cu prilejul împlinirii a 136 de ani de la nașterea lui C.Stere, o delegație a Fundației s-a deplasat la Cimitirul Bellu din București, unde se află depus, pentru eternitate, marele savant şi patriot. După depunerea unei jerbe de flori la mormântul lui C.Stere, aici au avut loc o slujbă de pomenire şi acțiuni de comemorare, păstrându-se și un moment de reculegere.