Campioana ligii A Prahova, Petrolul 95, s-a impus, cu 4-0, în faţa celor de la ACS FC Avrig, în primul „episod” al barajului pentru promovare în eşalonul trei, într-un meci disputat miercuri seară, la Braşov, pe stadionul ICIM. Golurile lui Gabriel Dumitru (7), Narcis Ţînţaru (59), Dragoş Dumitru (87, 90+4) au dus în faza a doua, decisivă, echipa ploieşteană, care mai are nevoie de un „pas” pentru a ajunge în eşalonul trei. Stanciu – Mateescu, D. Chiriţă, V. Sandu, Mihăilă, C. Bălan, Buturugă, G. Nicolae, Ţânţaru, G. Dumitru, Dr. Dumitru, plus rezervele Nuţă, I. Mihai, M. Vlădan, Trifan, Neagu, A. Niţescu şi Fieraru au bifat „raportul de joc” la acest meci, unul în care superioritatea campioanei din Prahova în faţa reprezentantei judeţului Sibiu a fost evidentă.
Apoi, ieri, Federația Română de Fotbal a stabilit, la Casa Fotbalului, prin tragere la sorţi, programul celei de-a doua etape a barajului de menţinere / promovare în Liga 3, fază în care se întâlnesc 21 de campioane județene și cele mai slabe 21 de echipe din acest sezon de Liga 3 încheiat înainte de Paște (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii).
Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din etapa a doua s-a făcut pe baza criteriului geografic. După aflarea echipelor calificate din prima etapă, printre care şi Petrolul 95, s-au stabilit şapte regiuni de câte şase echipe, fiecare conţinând câte trei cluburi de Liga 3 şi trei campioane judeţene. Tragerea propriu-zisă la sorţi a împerecheat echipele doar din aceeaşi regiune. Au rezultat 21 de meciuri în dublă manşă, care se vor disputa în datele de 16 şi 23 mai 2021, turul, respectiv returul.
Distribuită în Regiunea 3, echipa lui Daniel Chiriţă va juca împotriva unei codaşe din Liga 3, CSM Olteniţa, club care a adunat doar 5 puncte în tot sezonul!
Iată programul meciurilor din Regiunea 3:
CSM Oltenița – Petrolul 95 Ploiești
Rapid Buzescu – Recolta Gheorghe Doja
Academica Clinceni 2 – Viitorul Domnești

Ghionion teribil pentru Chiru

Din păcate, după accidentare lui Alex Chiriţă, fost prim-divizionar la Petrolul, Sepsi şi CFR Cluj, şi tatăl, “sufletul” echipei Petrolul 95, Daniel Chiriţă, are şanse mici să mai poată bifa meciurile decisive pentru promovare! Acesta este suspect de o disjuncţie a umărului stâng şi fractură de claviculă, suferite în timpul meciului cu Avrig, îngroşând astfel lista indisponibililor, şi Vlădan fiind incert pentru meciurile cu Olteniţa!