Într-o perioadă în care întreaga lume a fost afectată de pandemia provocată de noul coronavirus, inclusiv sportul, iSports Ploieşti – club condus de preşedintele Ionuţ Urzeală – nu doar că a reuşit să supravieţuiască, dar, mai mult decât atât, a găsit soluţiile pentru a se dezvolta. Club sportiv care se autofinanţează, fără surse din bani publici, iSports a ajuns să-şi mărească numărul de secţii la şapte, jumătate lansate în cursul acestui an, şi, cel mai important, având aproape 600 de sportivi înscrişi.
„Sunt mulţumit de ceea ce s-a întâmplat cu privire la activitatea clubului în această primă parte a anului. Deocamdată, am încheiat procesul de a mări numărul de secţii. Rămânem, însă, deschişi oricărei oportunităţi venite din exterior în acest sens. Dorim, totuşi, să ajungem la 800 de copii înscrişi în cadrul secţiilor clubului nostru, până în septembrie”, ne-a declarat preşedintele clubului, Ionuţ Urzeală.
Un aspect deosebit al activităţii clubului iSports, care este mai puţin cunoscut şi abordat în cadrul cluburilor sportive din Prahova şi din ţară, totodată, este acela al educţiei pe care încearcă să o ofere copiilor, dar şi antrenorilor. De altfel, aceasta este una dintre valorile pe care se bazează iSports, punând preţ foarte mare pe educaţie, după cum ne-a mărturisit conducătorul clubului: „Indiferent de nivelul de experienţă, fiecare dintre noi poate învăţa elemente noi, care să ajute la dezvoltarea profesională şi chiar personală. De aceea şi dorim să ne axăm mai mult pe creşterea calităţii antrenorilor noştri, motiv pentru care am facilitat cursuri de pedagogie. Am realizat şi două webinarii cu Ionuţ Georgescu (n.n. – manager al echipei de baschet de primă ligă CSO Voluntari, fost preşedinte executiv la CSU Asesoft Ploieşti, team manager la Steaua Bucureşti şi la CSU Sibiu, precum şi scouter al clubului spaniol Real Betis; unul dintre fondatorii clubului iSports) şi organizăm schimburi de experienţă între secţiile clubului, deoarece avem ce învăţa unii de la alţii. Mai mult, în 2020, imediat după ce nu s-a mai putut intra în sălile de sport, am fost primul club din Prahova care a trecut cu antrenamentele în online, cu un program zilnic bine stabilit.”
Remarcabil este faptul că un club privat precum iSports a reuşit să se dezvolte şi să-şi mărească numărul de sportivi înscrişi chiar dacă nu a participat în niciun campionat naţional. Despre acest aspect, Ionuţ Urzeală ne-a declarat: „Se consumă efort şi bani pentru a participa în Campionatele Naţionale, iar decizia noastră a fost de a nu ne înscrie. Astfel, i-am protejat pe părinţi de eforturi financiare care nu aduceau, până la urmă, niciun rezultat. Am realizat, în schimb, meciuri între noi. Totuşi, dorim să participăm la competiţiile de handbal şi de baschet la categoriile mici de vârstă, în această vară.”
Pe lângă activitatea sportivă, unul dintre proiectele de viitor ale clubului, care se află la un stadiu avansat, în prezent, este construirea unei săli, pe terenul unei şcoli din oraş, care se doreşte a fi finalizat în 2022.
Prin urmare, o primă parte a anului cu elemente pozitive pentru iSports Ploieşti, în pofida dificultăţilor provocate de pandemie.