Lansată în luna martie a acestui an, secția de karate a Clubului Sportiv iSports Ploiești propune o grupă dedicată exclusiv fetelor. Într-o lume plină de tentații mai puțin sănătoase, karate-ul poate fi mai mult decât o pasiune, respectiv un mod de viață, care oferă siguranță, încredere în sine și ajută în depășirea problemelor stresante ale vieții.
Mai mult decât atât, ideea de a crea o grupă special dedicată fetelor în cadrul secției de karate a plecat de la dorința reprezentanților clubului ploieștean de a le oferi acestora un cadru prin care să câștige încredere în propriile forțe și de a nu deveni victime acasă sau în societatea de zi cu zi.
„Am făcut acest demers pentru că știm cât de important e să îți câștigi curajul și încrederea de sine într-un mediu în care te simți confortabil”, este mesajul reprezentanţilor iSports.
De asemenea, antrenorul coordonator al secţiei, Nicolae Butunoi, ne-a declarat: „Este o idee bună înfiinţarea unei grupe special pentru fete. Avem înscrise, deja, câteva fete, dintre care două promit chiar pentru performanţă, având aptitudini pentru karate. Consider că fetele vor să practice karate. Sperăm să crească numărul fetelor care ni se vor alătura şi invităm, de altfel, pe oricine doreşte măcar să vadă cum se derulează un antrenament de karate.”
În privinţa secţiei de karate, antrenorul coordonator Nicolae Butunoi a menţionat: „Suntem pe calea cea bună, după pauza mare cauzată de pandemie.”
În momentul de faţă, la grupa de fete se derulează un antrenament săptămânal, miercurea, de la ora 19:00, la Liceul Tehnologic pentru Servicii „Sf. Apostol Andrei”, din Ploiești (Intrarea Dedițel nr. 4), sală care a fost modernizată într-un proces susținut din fonduri proprii de catre iSports. Înscrierile se realizează prin siteul oficial al secţiei de karate a clubului: karate.sportploiesti.ro.