N. D.

Deși n-ar trebui să fie văzute astfel de vehicule prin municipiul reședință al Prahovei, în Ploiești, când și când, tot se mai aude pe străzi zgomotul specific al căruțelor trase de cai.
În acest context, Primăria Ploiești, prin intermediul Poliției Locale, a demarat o serie de acțiuni ce vizează ridicarea căruțelor și a vehiculelor, trase sau împinse cu mâna, care circulă ilegal în oraș. Potrivit municipalității, în urma acțiunilor de control, în ultima perioadă au fost ridicate 8 căruțe și 6 căruțuri cu care se realiza transport de deșeuri, ce urmau să fie depozitate, ilegal, în diferite zone din Ploiești. Fiecare persoană depistată a fost sancționată contravențional cu suma de 1000 de lei, respectiv 500 de lei în cazul în care amenda este achitată în termen de 15 zile.
Totodată, dacă se aplică măsura depozitării acestui tip de vehicule, S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. percepe și un tarif de eliberare, în cuantum de 150 de lei, în baza prevederilor Hotărârii Consiliului Local Ploiești privind interzicerea accesului și deplasării căruțelor și vehiculelor trase sau împinse cu mâna care circulă ilegal în Ploiești. Primăria Ploiești a anunțat că polițiștii locali vor continua să efectueze astfel de acțiuni.