Petre Apostol

Ciclistul prahovean Bogdan Coman, fost campion naţional şi component al lotului României, în prezent legitimat la CSA Steaua Bucureşti, continuă să se implice în organizarea unor evenimente pentru sprijinirea copiilor din cadrul Autism Voice. Iar peste două săptămâni va porni la drum într-o nouă călătorie pentru a atrage atenţia asupra dificultăţilor prin care trec copiii diagnosticaţi cu autism. Astfel, între 19 martie şi 9 aprilie, oricine se poate alătura evenimentului Humans Walkathon, mergând pe jos 202,1 km, 20,21 km sau 10 km, oriunde doreşte, înscrierile realizându-se pe platforma smartraces.ro/product/humans.
Bogdan Coman şi-a propus să pornească la drum pe 19 martie şi să parcurgă toţi cei 202 kilometri în 48 de ore, în două părţi, pornind de la Braşov, mergând spre Cheia, Măneciu, Vălenii de Munte şi Slănic, unde are programat un popas, la părinţi. Apoi, după două-trei ore de somn, va reveni pe drum, spre Ţipăreşti, Cocorăştii Mislii, urmând să ajungă pe DN1 spre Braşov.
Sîmbătă, alături de Marian Graur, un ciclist amator, a parcurs 60 de kilometri din traseul pe care şi l-a propus, iar totul a fost conforma planului, astfel că se arată optimist în privinţa şanselor de succes ale aventurii care urmează.
„Copiii din Autism Voice sunt izolați și neînțeleși din cauza unui diagnostic dur. Pentru ei, izolarea este un stil de viață. 1 din 54 de copii este diagnosticat cu autism. Humans Walkathon este o poveste despre umanitate și solidaritate pe care o vom scrie împreună. Pentru că doar împreună avem mai multă putere. Fiecare suma strânsă cu această ocazie se va transforma în ore de terapie pentru cei 400 de copiii de care avem grijă”, este mesajul organizatorilor de la Asociaţia Autism Voice, evenimentul fiind susţinut şi de GoFit, Republica Bio, POKA, Bellotto şi Isostar.