George Marin

Începând de astăzi, Cupa României cheamă fetele la Sibiu pentru a urca în ring. Lupta pentru trofeu este deschisă pentru toate categoriile de vârstă (senioare, tineret, junioare, cadete), desigur, în limitele categoriilor de greutate.
Ploieştiul va fi reprezentat de cele două cluburi active: CSM și CS Petrolul. Primul club, sub conducerea tehnică a antrenorilor Titi Tudor „Prosop” și Adrian Pârlogea, va prezenta nouă competitoare, în frunte cu proaspăta campioană a Europei, la categoria de vârstă juniori, Livia Maria Botica (foto). Ea va concura la categoria care a consacrat-o, +80 de kilograme.
Livia va fi acompaniată de colegele sale de club- cadeta Beatrice Cristina Căldărariu (46 kg.), junioarele Ioana Alexandra Voicu (48 kg.), Ioana Florentina Ivănoiu (50 kg.), Denisa Mihaela Șoptereanu (50 kg.), Geanina Maria Bănică (57 kg.), Izabel Gabriela Pîrvu (60 kg.) și cele din categoria de vârstă tineret Iarina Maria Ibănescu (46 kg.), Andreea Daniela Pandele (60 kg.). Desigur, este posibil ca, la fața locului și în funcție de cântarul din preziua întrecerilor, să se mai modifice categoria de greutate la care una sau alta dintre fete să fie înscrise. Lucrul este permis și posibil datorită diferențelor mici între categoriile de greutate.
Așteptăm cu mare curiozitate să aflăm date despre această din urmă sportivă care a intrat de foarte curând pentru prima dată în sala de box. Ceea ce am văzut la unul dintre antrenamentele dinaintea plecării la Sibiu ne-a stârnit această curiozitate și ne dă încredințarea că poate urca într-o posibilă carieră.
De la CS Petrolul, la Sibiu va urca junioara Luciana Maria Petrache (46 kg.), cea de la care așteptăm, ca toată lumea, câștigarea competiției. Ea va fi însoțită la colțul ringului de antrenorii Leontin Sandu și Ovidiu Dragomir.