Dacian Dunca – internațional de juniori născut în anul 2000 – a fost transferat de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, fiind direcționat, într-o primă fază, către CSO Plopeni. Dunca joacă pe postul de fundaș dreapta și a bifat 12 prezențe, cu Viitorul, în eșalonul secund, transferul său la Petrolul fiind unul surprinzător, apoi, trecerea la Plopeni o adevărată… bombă reușită de echipa de eșalon trei, care s-a trezit cu un jucător cu prezențe în Naționala țării noastre la nivelul său de vârstă, gratis, în curte, până la vară! Astfel, Petrolul reușește să-i sufle contracandidatei la promovare Viitorul Pandurii Târgu Jiu unul dintre ”underii” importanți pe care-i avea la dispoziție antrenorul Flavius Stoican și să convingă jucătorul apoi să schimbe lupta la promovare în Liga I cu cea pentru… supraviețuire în Liga a III-a! Măcar să-i fie de folos tânărului jucător această mutare ”în plic”…

Colaborare amplă cu CSO Plopeni

Petrolul a trimis trei tineri la… rodaj, către CSO Plopeni

Petrolul nu l-a trimis doar pe Dunca la Plopeni, ci și pe portarul Alexandru Radu și mijlocașul Rareș Simionescu, care au semnat și ei cu gruparea din eșalonul trei și vor juca sub comanda lui Iulius Mărgărit, ieri discutându-se această variantă, a împrumutului la Liga a III-a, și pentru atacantul Raul Bucur, ”mișcare” neconcretizată încă.
Jucător format la juniorii „lupilor”, Alexandru Radu (născut 2003) a semnat, ieri, primul său contract de profesionist, cu FC Petrolul Ploiești, apoi a fost ”direcționat” spre Plopeni. Tânărul portar a avut, în trecut, contact și cu prima echipă, făcând parte, în iarna lui 2019, din lotul deplasat în cantonamentul din Antalya. Plopenarii aveau mare nevoie de un portar, după ce titularul din tur, Georgescu, a ales să plece la Unirea Dej (și acesta era tot sub formă de împrumut de la Petrolul).
La rândul său, Rareș Simionescu (născut 2002) a evoluat, în ultimul sezon, pentru formația U19 a Petrolului, dar și el s-a aflat în anturajul seniorilor, alături de care s-a pregătit la începutul acestei stagiuni, cei doi fiind primiți ”cu brațele deschise” de CSO Plopeni, care avea mare nevoie de întărirea lotului.

Alte mutări în Liga a III-a

Ieri a fost ultima zi de transferuri la nivelul eșalonului trei, cele trei echipe prahovene înscrise în această întrecere ”mișcând” pe ultima sută de metri pentru completarea loturilor, prin transfer, de acum încolo putând fi luați doar jucători liberi.

Duricu este noul jucător al Plopeniului

Astfel, CSO Plopeni a transferat (în afara ”împrumutaților” de la Petrolul) și un jucător de la Tricolorul Breaza, Duricu Marius, fotbalist născut în anul 2000, acesta fiind împrumutat, până la vară, la Plopeni, la capitolul plecări, de la nou-promovata în eșalonul trei, fiind trecut și Yaya Zoua.
Tot de la Breaza este și singura mutare făcută, până acum, de CS Blejoi, revelația turului luând de la clubul condus de Marius Vișan un mijlocaș de bandă, Daniel Dumitru – și el născut tot în anul 2000. În schimb, Blejoiul și-a păstrat tot lotul avut în prima parte a sezonului.
Ceva mai activă a fost Astra 2, care i-a înregimentat pe Cătălin Ion (Vedița Colonești, jucător care a și fost debutat în Liga I), Brebenel (CSA Steaua) și Beniamin Lazăr (Chișineu Criș), în timp ce Ioana, Rusu, Mitracu, Avram și Pădureț nu mai sunt jucătorii formației pregătite de Bebe Bărbulescu.