• Ploieșteanca Ioana Ghizilă, printre titularele tricolorelor

Echipa națională de baschet feminin a României a pierdut clar partida cu Cehia, disputată, joi seară, la Istanbul, în cadrul preliminariilor FIBA EuroBasket 2021. În formula de start a tricolorelor s-a regăsit şi jucătoarea ploieşteană Ioana Ghizilă, „5”-ul de start fiind completat de Podar, Walker, Mărginean, Pavel.
Reprezentativa din Cehia – care a început cu Bartakova, Vorackova, Elhotova, Stoupalova, Reisingerova – a preluat din start controlul întâlnirii, pe care a dominat-o cu autoritate pe întreaga durată. După prima repriză, tabela indica deja o diferență foarte mare, scor 52-28.
Sfertul trei a fost mai reușit pentru tricolore, cedat la o diferență de 2 puncte, însă ecartul era de 35 de puncte înaintea ultimului act, scor 76-41.
Selecționata pregătită de Ayhan Avci nu a reușit să-și găsească ritmul de joc și a suferit astfel o înfrângere drastică în ultima fereastră a calificărilor la Europene, scor final 52-100.
Ioana Ghizilă a încheiat cu 8 puncte (3 aruncări reuşite din 12 din acţiune), 2 recuperări, 2 pase decisive, în 32 de minute jucate.
Gabriela Mărginean a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 14 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții. Ashley Walker a înscris 10 puncte, la care a adăugat 7 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și un capac. Anca Șipoș a încheiat cu 9 puncte (5 recuperări).
Din tabăra Cehiei, Julia Reisingerova a reuşit 25 de puncte, 9 recuperări, 4 capace și o pasă decisivă, Alena Hanusova – 15 puncte și 3 recuperări, iar Veronika Vorackova a încheiat meciul cu „double-double” – 12 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție.
România va disputa ultima partidă din aceste preliminarii astăzi, când va înfrunta echipa Italiei, tot la Istanbul.
Meciul va fi transmis live pe canalul de YouTube al FIBA, cu începere de la ora 20:00.
În clasament, după cinci meciuri disputate, România ocupă ultima poziţie a Grupei D, a patra, cu o victorie obţinută, la fel ca şi Danemarca, situată pe locul al treilea, în vreme ce în fruntea ierarhiei se află Cehia, urmată de Italia, ambele cu câte patru victorii.