N. Dumitrescu

Realizată în parteneriat cu ministerele Educației și Culturii, în campania națională ”Citește-mi 100 de povești” s-au înscris și instituții de învățământ din Prahova. Este vorba de fapt despre grădinițe, cele mai multe – 14- fiind din Ploiești, din Câmpina fiind două și câte o instituție din mai multe localități prahovene.
Programul este derulat de Asociaţia OvidiuRo în colaborare cu cele două ministere menționate și își propune să stimuleze lectura în rândul copiilor, atât în grădinițe, cât și în familiile lor. Obiectivul acestei campanii este ca, în următorii ani, toate grădinițele publice din România să fie transformate în ”grădinițe bibliotecă”, astfel încât acestea să devină un spațiu de cultură și lectură pentru copii. Pentru ca o grădiniță să primească statutul menționat, directorul acesteia trebuie să dezvolte și să pună în practică, alături de echipa sa de profesori de învățământ preșcolar, un plan anual de lectură dedicat copiilor. În cadrul acestui plan sunt incluse și sesiuni săptămânale de lectură, cu invitați care să le citească micuților,
Asociația OvidiuRo oferind cadrelor didactice sesiuni de formare centrate pe literație, accentul fiind pus pe modalitatea de a le citi copiilor, de a le capta atenția și de a le stimula curiozitatea. Printre cei care au acceptat invitația uneia dintre grădinițele înscrise în campania națională “Citește-mi 100 de povești” s-a numărat și Magdalena Trofin, viceprimar al municipiului Ploiești, aceasta aflându-se recent, în calitate de invitat, în mijlocul copiilor de la Grădinița nr. 35 din Ploiești.