Atacantul francez, de 32 de ani, Sofiene Moussa a reclamat Petrolul 52 la Tribunalul Sportiv de la Lausanne! Asta deși Moussa nu a jucat vreodată pentru Petrolul 52, ci pentru… defuncta SC FC Petrolul SA, aflată în procedură de lichidare / faliment, după declararea insolvenței – fostul club al lui Dan Capră!
Moussa are 19 meciuri jucate în tricoul galben-albastru, în anul 2015, iar din vara anului trecut, când a plecat de la Academica Clinceni, este ”fără echipă”. Impresariat (conform transfermarkt.de) de către Traian Gherghișan, Moussa s-a aflat în aceeași situație ca mulți alţi jucători ai Petrolului din acea perioadă, care, odată cu declararea insolvenței și, apoi, desființarea echipei aflată sub societatea SC FC Petrolul SA, au pierdut salariile restante și alte drepturi financiare, conform unor surse, suma de recuperat, în dreptul său, fiind de aproximativ 40.000 de euro!
Numai că Moussa reclamă la TAS actuala societate, Petrolul 52, clubul aflat acum în eșalonul secund neavând nicio legătură, la constituire, cu fostul club al lui Dan Capră!
Demersul jucătorului – unul care, la prima vedere, pare că nu are mari șanse de reușită – se ”bazează” totuși pe ceva, anume că actualul Petrolul are palmaresul, stema și marca ”Petrolului” în folosință și, în opinia avocaților pe care fotbalistul îi are, ar urma să ”tragă” și ponoasele (datoriile) fostei societăți!
Culmea, Petrolul 52 ar putea ajunge, ipotetic, într-o situație absolut stranie, anume ca să plătească datoriile vechii societăți, în paralel cu ”chiria” pentru mărci și palmares, care aparțin, în fapt, Primăriei Ploiești! Asta pentru că, se știe, actuala Petrolul 52 folosește mărcile și palmaresul în baza unui contract, pe perioadă determinată, după o licitație organizată, cu condiții de performanță! Rămâne de văzut cât de ”încurcate” sunt… căile TAS-ului și dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va crea un precedent periculos și nedrept, la prima vedere, în dosar fiind chemată ca parte și FIFA, probabil pentru a fi introdusă pe linia continuității palmaresului! Termenul acordat dosarului cu numărul CAS 2020/A/7183 (Sofiene Moussa v. ACS Petrolul 52 Ploiesti & FIFA) este 17 februarie 2021! Să vedem ce-o să iasă…

Astăzi, încă un test

Petrolul efectuează a doua săptămână de cantonament centralizat, până la plecarea de la Săcele mai fiind programate două jocuri test, cu colega de eșalon Aerostar Bacău (chiar astăzi) și cu ACS Kids Tâmpa Brașov (joi), apoi, un alt meci amical, pe drumul de întoarcere, sâmbătă, contra celor de la U. Craiova.
Altfel, în stagiul de la munte, au apărut și ”accidentații” Sergiu Arnăutu, respectiv Romario Moise, care au programe separate de pregătire, sub comanda stafului lui Viorel Moldovan.

Străinii Petrolului devin potenţiali adversari!

Atacantul African Sory Ibrahim Diarra (20 de ani) s-a despărțit de Petrolul, însă va rămâne în galben-albastru, fiindcă a fost împrumutat de echipa ploieșteană la Unirea Slobozia, grupare din Liga 2 care are aceleași culori cu cea ploieșteană.
Diarra fusese achiziționat vara trecută de Petrolul de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, iar în prima parte a sezonului a evoluat în șapte meciuri de Liga 2, în trei ca titular, și a marcat un singur gol, în succesul cu 5-0 cu Ripensia.
Sory Ibrahim Diarra, atacantul originar din Mali, este, deja, în cantonament la Izvorani sub comanda lui Adrian Mihalcea. Conform Liga2.ro, Unirea a transmis că aducerea lui Diarra este ultima mutare făcută în această iarnă: ”Clubul nostru încheie campania de achiziții din pauza de iarnă cu transferul lui Sory Diarra”, a anunțat clubul din Slobozia. Diarra ar putea juca împotriva fostei sale echipe doar în cazul în care ambele echipe vor activa în play-out!
Un alt ex-petrolist care va fi chiar adversar al echipei ploieștene în primul joc din eșalonul doi, în februarie, este austriacul Botic!
Prima adversară a Petrolului, în campionat, în 2021 (pentru ”lupi” primul joc oficial este cel din Cupă, cu Poli Iași), Metaloglobus București a anunțat oficial câteva achiziții importante: readucerea atacantului Mihai Potecea (29 de ani), vârful angolez Aguinaldo Mendes (31 de ani), care a mai jucat în România la Poli Iași, precum și mijlocașul austriac Manuel Botic (22 de ani), care a semnat rezilierea cu Petrolul zilele trecute.
Interesant este că Metaloglobus și Miercurea Ciuc au plecat împreună să se pregătească în Antalya, după modelul FCSB, pentru a avea condiții mai bune de antrenament!