V. Stoica

După ce a ocupat timp de doar două luni și jumătate funcția de director al Direcției Finanțare Externă din cadrul Consiliului Județean Prahova, Anna Maria Vasile a fost numită oficial, prin dispoziție a președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, administrator public al județului Prahova.
Atunci când a fost transferată pe funcția de director executiv al Direcției Finanțare Externă, Anna Maria Vasile l-a înlocuit pe fostul șef al direcției, un funcționar public cu state vechi în CJ Prahova. Acum i-a ocupat scaunul fostului administrator public Adrian Pițigoi, care a fost nevoit să se retragă de pe funcția pe care o deținea, după alegerile locale de anul trecut.
Nu ar fi o mare problemă numirea unei persoane apropiate conducerii CJ pe această funcție, însă modul în care s-a ajuns la această numire, printr-o serie de artificii, arată cât de bine gândite au fost restructurările unor posturi…
Asta după ce, în anii anteriori, Anna Maria Vasile a trecut pe la APM Prahova, după trei primării de sector din București, respectiv de la Sectorul 2, Sectorul 4 și Sectorul 5. Când Anna Maria Vasile a venit prin transfer la Consiliul Județean Prahova, a fost detașat la CJ Prahova și Florin Marius Atanasiu, venit la Ploiești de la Primăria Sector 3 București. Omul nu a dat examen pe post, cum s-a întâmplat cu angajații vizați de restructurarea din CJ, ci a rămas fără probleme pe funcția pe care a fost angajat, la Direcția Tehnică a Consiliului Județean Prahova.
Pentru că Anna Maria Vasile a părăsit postul de șef la Finanțare Externă, Florin Marius Atanasiu ocupă acum, temporar (sau nu?) locul lăsat liber la conducerea uneia dintre cele mai importante direcții din Consiliul Județean Prahova.