V. Stoica

Ploieștenii ar trebui să se pregătească de ce este mai rău, dacă luăm în considerare mesajul transmis ieri de Instituția Prefectului Prahova, prin care se arată că rata de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus, aferentă ultimelor 14 zile, a ajuns la 2,49 la mia de locuitori!
Atenționarea care ar trebui să ne pună pe gânduri este solicitarea prefectului Cristian Ionescu către toate Consiliile de administrație ale unităților de învățământ din municipiul Ploiești “să se constituie în regim de urgență, să analizeze și să identifice toate soluțiile în vederea aplicării Scenariului 3 (exclusiv on-line), imediat ce acest lucru se va impune. Totodată, soluțiile identificate să fie comunicate de îndată atât Inspectoratului Județean Școlar Prahova, cât și părinților”.
Prefectul de Prahova mai recomandă purtarea măștii de protecție, inclusiv în spațiile publice deschise, păstrarea distanței fizice, evitarea deplasărilor care nu reprezintă o urgență, dezinfectarea periodică a mâinilor și a spațiilor comune, precum și izolarea și anunțarea cadrelor medicale în cazul apariției simptomelor asociate SARS-CoV-2.
Prefectul le solicită, de asemenea, operatorilor economici publici sau privați să analizeze și să recurgă, acolo unde există posibilitatea, la desfășurarea activității în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde acest lucru nu este aplicabil, să reorganizeze sau să decaleze programul de lucru al personalului.