F. T.

Ieri dimineaţă, pe DN 1, la Cornu, în jurul orei 9,30, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, trei femei ajungând la spital.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, „din primele verificări a reieşit faptul că un conducător auto, în vârstă de 62 de ani, care circula pe DJ 101R (…), ajungând la intersecția cu DN1, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un şofer în vârstă de 52 de ani, care circula pe direcția Brașov-Ploiești.
În urma evenimentului, trei femei, pasagere în cele două mașini, au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Cercetările sunt continuate de polițiști pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier și luarea măsurilor legale în consecință”.
În zona accidentului, traficul a fost restricționat timp de aproximativ două ore.
Cu nici 12 ore înainte, alte două accidente, soldate cu victime – dintre care una, din păcate, a decedat pe loc – au avut loc în Băicoi şi în Valea Cucului.
Cu referire la evenimentul de la Băicoi – petrecut luni, în jurul orelor prânzului, într-un comunicat de presă, poliţia prahoveană precizează: „O maşină condusă de către un bărbat în vârstă de 68 de ani, care circula pe DJ215 Liliești, ajungând la intersecția cu DN1, a intrat în coliziune cu o alta, condusă de un bărbat de 38 de ani, care circula din direcția Brașov către Ploiești. În urma evenimentului, cei doi şoferi, precum și un pasager din autoturismul condus de bărbatul de 38 de ani, au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”.
Însă, cel mai tragic accident a avut loc în seara aceleiaşi zile (aproximativ, ora 20), la Valea Cucului, pe DJ 100 L, în evenimentul rutier fiind implicaţi un bărbat în vârstă de 73 de ani și un autoturism condus de către un tânăr de 22 de ani, care circula din direcția Valea Cucului spre Mehedința. Din nefericire, cadrele medicale prezente la fața locului au constatat decesul bătrânului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ” (comunicat IPJ Prahova).