N. D.

Ceea ce era la stadiul de analiză a devenit oficial: în unităţile de învăţământ în care sunt organizate secţii de votare pentru alegerile locale, care vor avea loc duminică, cursurile se vor suspenda. Decizia a fost anunţată ieri, o hotărâre în acest sens fiind luată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Concret, potrivit hotărârii adoptate, “Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv”.
Urmare a acestei decizii, activitățile didactice vor fi desfășurate în sistem on-line, acestea urmând să fie reluate începând cu data de 30.09.2020, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară.
Totodată, având în vedere că unele secţii de votare sunt amenajate şi în instituţii de cultură, ieri, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova a anunţat că sediul său central din Ploieşti, din str. Toma Caragiu nr. 10, va fi închis vizitatorilor, în perioada 26-28 septembrie, întrucât la parter se va desfăşura procesul electoral din data de 27 septembrie. Muzeul îşi va relua activitatea cu publicul începând de marţi, 29 septembrie, după igienizarea şi dezinfectarea spaţiilor.