F.T.

 

Un grav accident rutier, în care au fost implicate  o  ambulanţă care transporta pacienţi dializaţi şi o autoutilitară a avut loc în această seară   pe DN1, în localitatae Blejoi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, ” din primele verificări,  a reieşit faptul că  un conducător auto în vârstă de 69 de ani, care se deplasa la volanul unei autoutilitare, din direcția DN1 către Blejoi, ajuns la intersecția cu DJ100I (Bulevardul Republicii), posibil pe fondul efectuării unui viraj la stânga către Blejoi, nu ar fi acordat  prioritate unei ambulanțe private care circula regulamentar pe direcția Ploiești către DN1, intrând  în coliziune cu aceasta. În urma evenimentului rutier, trei ocupați și conducătorul ambulanței private au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ în cazul conducătorului auto de 69 de an””.

La locul accidentului,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  (ISU) „Şerban  Cantacuzino” Prahova  a trimis  două echipaje de descarcarare,  două de stingere şi alte două de prim-ajutor.

Deşi poliţia prahoveană a  anunţat, iniţial, că în ambulanţa privată se aflau  trei  bolnavi plus  şoferul , conform informaţiilor  de ultimă oră ale pompierilor prahoveni,  în ambulanţă s-ar  fi aflat  cinci  personane ( patru pacineţi  şi şoferul).

„Toţi   au  fost transportaţi  la spital,  unul dintre răniţi  fiind  în  comă”, se  mai  precizează într-un comunicat  de presă al  ISU  Prahova.