F.T.

În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 1, jandarmii prahoveni au condus în localitatea Şotrile şase turişti care se rătăciseră pe traseul dintre Breaza şi Barajul Paltinul.
Potrivit repretentanţilor Inspectoartului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, „din cauza întunericului şi a traseului îngreunat, aceştia s-au rătăcit în zona împădurită din zona Valea Doftnei – baraj. Conducătorul grupului a hotărât să coboare pe coardă, pentru ieşirea către drumul de legatură cu Barajul Paltinu. El a fost cel care, odată ajuns la drum şi având semnal, a apelat SNUAU 112, solicitând ajutor.
După apel, ceilalţi şase turişti rămaşi blocaţi au fost contactaţi de către jandarmi şi îndrumați să rămână pe loc. Apoi, un echipaj al IJJ Prahova, format din patru jandarmi montani bine pregătiţi şi echipaţi cu materialele necesare modului de intervenţie << coardă şi coborâre în rapel>>, a reuşit salvarea acestora”.
Au fost conduşi, cum aminteam la început, în localitatea Şotrile, „fără a avea probleme medicale” (comunicat IJJ Prahova).