Echipa de handbal feminin Activ Prahova Ploiești readuce județul pe prima scenă a handbalului românesc, deși nu a mai jucat vreun meci din luna martie. În urma retragerii echipei HCF Piatra Neamț de la Turneul Final al Diviziei A, programat luna viitoare, de Federația Română de Handbal, au mai rămas doar partu formații dornice să evolueze pentru promovarea în Liga Națională, adică exact numărul de grupări care urmau să avanseze în prima divizie a țării.
Astfel, CSM Galați, Dacia Mioveni, Activ Prahova Ploiești și Crișul Chișineu-Criș sunt cele patru echipe care vor promova în Liga Națională, după ce, în primă fază, CSU Neptun Constanța și CSM Târgu Mureș au declinat participarea la Turneul Final, ulterior renunțând la șansa de a promova și CSU Știința București, respectiv HCF Piatra Neamț.
Acum, rămâne de văzut dacă Turneul Final va mai avea loc, Activ Prahova Ploiești anunțând că ar dori să joace, întrecerea contând pentru a stabili ordinea celor patru promovate în vederea realizării programului în viitorul sezon al Ligii Naționale. Turneul Final fusese programat în perioada 7-11 septembrie, la Sfântu Gheorghe.
Județul Prahova nu a mai avut reprezentare în Liga Națională la handbal din 2016, ultima echipă care a evoluat pe prima scenă handbalistică fiind cea de la CSM Ploiești, care, însă, s-a destrămat în acel an, din cauza managementului defectuos al clubului municipalității ploieștene.