CNAIR a lansat licitaţia pentru încheierea contractului, deși nu toate parcările sunt finalizate!

Violeta Stoica

Pe 10 august, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va deschide ofertele societăților de salubritate care se vor înscrie la licitația destinată parafării contractului de servicii de curățenie pentru spațiile de parcare și toaletele publice aflate pe autostrada București-Ploiești.
Deși nu toate parcările sunt finalizate, CNAIR pune la bătaie fonduri în valoare de 10,2 milioane de lei fără TVA- adică peste două milioane de euro- destinate asigurării “serviciilor de salubrizare în locurile de parcare și grupurile sanitare de pe Autostrada A3 km 6+500 – km 68+793, pentru o perioadă de 24 luni”.
Caietul de sarcini pregătit de CNAIR arată că sub incidența acestui contract vor intra cele 12 parcări de pe A3 București-Ploiești, chiar dacă doar două sunt, conform reprezentanților companiei naționale, finalizate și recepționate!
Celelalte „sunt în diferite stadii de execuție și vor intra în administrarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București după efectuarea recepțiilor la terminarea lucrărilor”.
Care sunt serviciile pe care ar trebui să le presteze firma câștigătoare a contractului de milioane de euro?
Potrivit documentației, pentru perioada de doi ani, societatea de salubrizare ar trebui să asigure ordinea, curățenia, igiena grupurilor sanitare și a întregii suprafețe a parcărilor, precum și materialele sanitare pentru toalete și funcționalitatea grupurilor sanitare și vidanjarea foselor septice.
La toate toaletele, firma ar trebui să asigure hârtie igienică, prosoape de hârtie, săpun lichid, odorizant WC, odorizant pentru încăperi, saci menajeri, soluții de curățat, pastile de dedurizare și tratament fose septice. În plus, mai trebuie asigurate și becuri LED pentru iluminat.
Merită urmărit, cel puțin în parcările finalizate deja, dacă se vor respecta condițiile din documentația de licitație – să se efectueze la un interval de câte două ore verificări ale spațiilor, prin care să se asigure că sunt respectate prevederile contractuale.