F. T.

Ieri, la sediul ISU Prahova a avut loc ceremonia depunerii jurământului de către cei 30 de elevi prahoveni aflaţi încă pe băncile Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă ” Pavel Zăgănescu”, din Boldeşti-Scăeni.
Colonelul Mihai Drăgan, inspectorul şef al ISU „Şerban Cantacuzino” le-a reamintit acestora ce presupune nobila misiune de a fi pompier, respectiv „permanent în slujba comunităţii, în slujba oamenilor”.
Nu au lipsit din scurta alocuţiune a şefului pompierilor prahoveni nici cuvinte precum „curaj”, „implicare”, „stăpânire de sine”, „spirit de echipă”, precum şi altele de acest gen – toate având acoperire nu doar în teorie, ci şi în intervenţíile de zi cu zi ale angajaţilor de la ISU Prahova.
„A fi salvator înseamnă, în primul rând, a fi om. Iar munca voastră va fi răsplătită prin zâmbetul de recunoştinţă din partea acelora pe care, aflaţi în situaţii de urgenţă, îi veţi ajuta”, au fost cuvintele de încheiere – şi, implicit, de mobilizare – ale comandantului Mihai Drăgan.
Reamintim că, începând cu data de 18 mai, 30 de viitori abolvenţi de la Boldeşti–Scăeni, toţi din Prahova, şi-au început stagiul de practică la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Şerban Cantacuzino” Prahova.
“Viitoarele cadre militare vor participa la activităţi practice şi sportive, sub îndrumarea specialiştilor din cadrul instituţiei, care îndeplinesc atribuţii de tutore profesional. Elevii vor lucra în ture, fiind angrenaţi în activităţi practice sub comanda şi supravegherea pompierilor cu experienţă pe lângă care au fost repartizaţi”, se preciza, la momentul înrolării lor, într-un comunicat de presă al ISU Prahova.