Miercuri, magistraţii prahoveni au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unui individ bănuit că i-ar fi furat unei femei o sumă de bani, în timp ce aceasta se afla pe o bancă din zona pietonală a Complexului Nord, din Ploieşti.
Potrivit reprezentanţilor poliţiei prahovene, fapta avusese loc în ziua de joi, 21 mai a.c., iar pentru prinderea infractorului, oamenii legii din cadrul Secţiei nr.2 Ploieşti au utilizat metode specifice de identificare şi, implicit, prindere.
Un alt individ a fost reţinut în aceeaşi zi, pentru 24 de ore, fiind principalul suspect la comiterea unui furt de 5.000 de euro dintr-un autoturism!
Iată ce spun tot reprezentanţii IPJ Prahova în cazul acestei speţe: „Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției de Poliție nr. 1 Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală, constând în aceea că, la sfârșitul anului trecut, persoane necunoscute au sustras aproximativ 5.000 de euro dintr-un autoturism, prin urmărirea victimei de la unitatea bancară și distragerea atenției. În urma investigațiilor efectuate s-a reușit identificarea și depistarea a patru persoane bănuite de comiterea faptei. În urma administrării probatoriului, una dintre persoane a fost reținută pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii participației celor implicați, precum și a întregii activități infracționale”.
O a treia persoană a fost reţinută pentru 24 de ore tot în ziua de joi. Aceasta este bănuită de trafic de substanţe psihoactive, fiind prinsă, după cum aminteam în ziarul de ieri, în urma descinderilor efectuate de către ofiţerii de la BCCO – Serviciul Antidrog şi DIICOT Ploieşti, la trei locaţii din municipiu.
Aşadar, în numai două zile, poliţia şi magistraţii au reţinut şi, implicit, arestat, trei indivizi. Asta din ceea ce ştim noi. Este posibil să fie mai mulţi, mai ales în contextul în care, în momentul în care a fost scris acest text, încă nu ştiam ce s-a întâmplat cu cele zece persoane bănuite de comiterea de tâlhării şi ridicate în cursul zilei de miercuri, 27 mai a.c.