N. D.

La o săptămână după ce Gondola Sinaia a anunțat că dă startul redeschiderii activităților în aer liber pe Valea Prahovei, un alt operator al transportului pe cablu din zona montană a transmis un mesaj similar. Concret, Telegondola Azuga își reia, începând cu data de 23 mai, activitatea cu publicul, deocamdată doar în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 09:00-16:00.
Cei care administrează instalațiile pe cablu de la Azuga au precizat că au fost luate toate măsurile de prevenție impuse în cazul pandemiei de coronavirus, pentru turiști fiind obligatorii următoarele măsuri: purtarea măștii în gondolă, pe toata durata deplasării; respectarea marcajelor pentru păstrarea distanței de 1,5 metri la casieria telegondolei; folosirea dezinfectanților din zona casieriei. Îmbarcarea în gondolă se va face câte doi (banchete opuse, în diagonală) sau în grupurile în care turiștii au sosit (familii, persoanele care au călătorit în aceeași mașină).
Pentru cei care practică sportul pe bicicletă, s-a menționat că inclusiv cele trei trasee de mountain bike din Azuga sunt funcționale.