Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, prof. Dr. Doina Azoicăi, a declarat, pentru AGERPRES, că un vârf al numărului de îmbolnăviri cu coronavirus în România ar urma să fie înregistrat în preajma sărbătorilor de Paşti.
„În momentul de faţă suntem în evoluţia epidemiei, pandemiei. România este în evoluţie, categoric, ne aşteptăm ca numărul de cazuri să crească. Creşterea este cu 200-250 de cazuri zilnic, este o creştere treptată, dar oricând ne putem aştepta la o creştere exponenţială. Suntem spre vârful fenomenului epidemic din România, suntem pe partea ascendentă. Mă iau şi eu după cei care au făcut modele matematice şi probabil că vom avea o creştere mare la jumătatea lunii aprilie, de sărbătorile de Paşti”, a spus preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.
În privinţa numărului de morţi, care este estimat de astfel de modele matematice la peste 2.600 până la mijlocul anului în curs, Doina Azoicăi a spus că  această cifra nu este mare, dacă ne raportăm la alte ţări.
„Ca om şi ca medic spun că şi un mort e mult. Dar dacă fac o analiză seacă, comparând cu drama din Italia, Spania, sigur că mi se pare că nu este mult. Dar mi se pare cinic să spun lucrul acesta, fiindcă sunt medic, sunt om şi fiecare deces înseamnă drama unui om, a unei familii, a societăţii. Dar calculând la rece rata fatalităţii – câte decese sunt prin infecţia aceasta la câte persoane diagnosticate există la un moment dat, noi, dacă ne situăm la o valoare de 2%, putem spune că stăm bine. În unele ţări, această rată a fatalităţii a ajuns şi la peste 10%, cum este situaţia Italiei”, a mai spus Doina Azoicăi.