Căile Ferate Indiene, companie cu peste un milion de angajați, a produs până acum peste 6 milioane de măști de producție și 40.000 de litri de dezinfectant, dar a demarat o acțiune și mai mare: să transforme cel puțin 5.000 de vagoane într-un fel de spitale pe roți, potrivit Hotnews. În India peste 200 de oameni au murit din cauza infecțiilor cu COVID-19, dar se așteaptă o creștere puternică a numărului de victime. Mulți spun însă că, dat fiind că vagoanele sunt vechi și temperaturile trec de 40 de grade în această perioadă, șederea în aceste vagoane va fi extrem de neplăcută.
Indian Railways și-a încetat cu totul operațiunile de transport pasageri, pentru prima oară în istoria sa de peste 150 de ani. În mod normal transporta 23 de milioane de pasageri pe zi și gestiona 12.000 de trenuri.Acum, compania a fost pusă în slujba efortului de a combate pandemia și a început transformarea vagoanelor într-un fel de spitale pe roți, cu paturi și cu aparatură medicală. Cele 5.000 de vagoane vor staționa în 130 de gări și vor avea paturi pentru 40.000 de persoane. Alte 15.000 vor putea fi transformate la nevoie, pentru a degreva spitalele care vor fi extrem de solicitate.
O parte dintre vagoane vor fi pe post de centre de carantină, dar pot fi rapid convertite în vagoane sanitare în zonele unde spitalele vor fi copleșite total.
În India s-au înregistrat aproape 7.000 de cazuri de infectare și au murit 228 de oameni. Se așteaptă ca cifrele să crească enorm.