V. Stoica

Un milion de lei au fost alocați de către Consiliul Județean Prahova pentru Primăria Ploiești în vederea construirii laboratorului de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești, o investiție pentru care și anul trecut au fost prevăzuți patru milioane de lei de la bugetul județului. Dacă anul trecut, municipalitatea ploieștană a dat banii înapoi, pentru că nu a reușit să demareze lucrările de construire a centrului de radioterapie destinat tratamentului bolnavilor de cancer, se speră ca în cursul acestui an să și înceapă să fie făcuți primii pași în acest sens.
Bogdan Toader, șeful administrației județene, a anunțat că încă un milion de lei vor fi alocați Primăriei Ploiești după a doua jumătate a lunii martie, în momentul în care vor putea fi folosite fondurile necheltuite pentru activitățile de deszăpezire, în urma unor redistribuiri.
În cadrul ședinței de joi, 20 februarie, au fost repartizate pe unităţi administrativ teritoriale sumele defalcate din impozitul pe venit pe anul 2020 pentru echilibrarea bugetelor locale, în valoare totală de 27.316.000 de lei.
Repartizarea banilor s-a realizat în baza cererilor transmise de primăriile din judeţ, la solicitarea Consiliului Judeţean, fondurile urmând să fie folosite pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a celor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.
În afara milionului de lei care a fost repartizat Ploieștiului, au primit fonduri aproape toate localitățile, mai puțin Ariceștii Rahtivani și Brazi, care sunt deja cunoscute drept cele mai bogate localități rurale din județul Prahova și printre primele în țară din acest punct de vedere.
Comuna Păulești, aflată inițial în aceeași situație, a intrat în discuție separat, liberalii (care și-au asumat astfel faptul că primarul Sandu Tudor pleacă din PSD și se îndreaptă spre PNL) solicitând fonduri și pentru această localitate.