Joi, la Floreşti, o femeie şi-a agresat soţul şi fiica

F.T.

În cursul anului trecut, IPJ Prahova a emis cele mai multe ordine de protecţie din ţară (362), pentru comiterea infracţiunii de violenţă domestică.
Şi se pare că are de gând să o ţină tot aşa, în contextul în care în seara zilei de joi, 20 februarie a.c., în jurul orei 20:40, oamenii legii au fost alertaţi, prin intermediul Numărului Unic de Urgenţă “112” , că o femeie din Floreşti şi-ar fi agresat soţul şi fiica.
Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, “în baza sesizării, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului, unde a constatat faptul că, pe fondul unor neînțelegeri familiale și al unor discuții purtate în contradictoriu, o femeie în vârstă de 35 de ani și-ar fi agresat atât soţul, în vârstă de 41 de ani, cât şi fiica (16 ani). Victimele nu au necesitat transportul la spital.
În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de femeie. Cercetările continuă, fiind axate pe comiterea infracţiunii de violenţă în familie” ( comunicat IPJ Prahova).
Potrivit unor surse, bărbatul care a anunţat incidentul este poliţist la Filipeştii de Pădure, dar, pentru a aplana scandalul din familie, a preferat să sune la 112, decât să intervină chiar el.
O măsură altfel înţeleaptă, fiindcă, ţinând cont de calitatea acestuia de om al legii, ar fi fost pus într-o situaţie delicată.
Reamintim că, în afară de cele 362 de ordine de protecţie emise de către reprezentanţii IPJ Prahova, la capitolul “violenţă domestică”, tot în cursul anului trecut, au fost derulate 1.180 acţiuni de identificare şi, implicit, monitorizare a stărilor conflictuale intrafamiliale, în acest context fiind consiliate aproape 3.000 de persoane. De asemenea, au fost soluţionate 558 de cazuri privind infracţiunile de acest gen.
Dar, se pare că Prahova vrea să ducă mai departe “tradiţia” violenţei domestice şi să fie, şi-n 2020, pe primul loc în nedoritul top al numărului de ordine de protecţie emise la nivel naţional !