F. T.

În răstimp de patru zile – perioada 23 – 26 ianuarie a.c. – pompierii prahoveni au intervenit în 47 de cazuri pentru stingerea incendiilor, dintre care 37 au fost incendii de vegetație uscată, iar echipajele SMURD au fost solicitate să acorde ajutor medical calificat în alte 128 de situaţii.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţiii de Urgenţă (ISU) “ Şerban Cantacuzino” Prahova, “ din nefericire, în perioada amintită, în urma situațiilor critice în care au fost implicate, două persoane au decedat (… ), iar echipajele de salvatori au intervenit la 13 accidente rutiere în urma cărora cinci adulți și un minor au fost transportați la spital”.
În acelaşi comunicat de presă, ISU Prahova aminteşte şi măsurile luate pentru prevenirea incidentelor de natura celor amintite mai sus: “Pompierii specializaţi au desfăşurat acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unități de cult, unități sanitare și un obiectiv cu risc mare (rafinărie). În urma verificărilor, au fost depistate 27 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care şase au fost înlăturate pe timpul desfășurării acestor acțiuni.
Ca urmare a neregulilor constatate, personalul instituţiei a aplicat un număr total de 25 avertismente și două amenzi în valoare totală de 12.500 lei. De asemenea, au fost derulate şi exerciţii de evacuare în caz de incendiu, precum şi instruiri, la care
au participat peste o sută de persoane”.