Guvernul chinez blochează exporturile de haine negre de pe continent către Hong Kong, scrie South China Morning Post, potrivit Hotnews.
Protestatarii care au ocupat străzile din Hong Kong în ultimele patru luni au adoptat îmbrăcămintea neagră ca uniformă.
Potrivit unei notificări emise de compania de curierat PHXBUY pe 11 iulie, serviciile vamale chineze au cerut companiilor de curierat să suspende livrarea unor produse de pe o listă dată. Acestea includ căști galbene, umbrele galbene, steaguri, catarge, bannere, mănuși, măști, tricouri negre, tuburi fluorescente.
O notificare ulteriorară, postată pe data de 26 septembrie de compania EXPRESS, conține o listă și mai lungă de obiecte interzise, printre care se numără și prosoape, veste de siguranță, drone, torțe și jucării controlate de la distanță.
The Post a luat legătura cu un magazin din Beijing, al companiei de curierat SF Express. Un angajat al companiei a declarat că numai hainele negre sunt interzise, celelalte culori fiind acceptate. „Toate produsele trimise în Hong Kong vor fi investigate cu grijă. Așa că, în cazul tuturor produselor, va dura cu două zile mai mult să fie trimise”, a spus acesta.